Bez viny

Bez viny

Anotace: Inspirace zprávami CNN z Blízkého východu - vzalo mě to. Všichni jsme bezmocní, setkáme-li se s nespravedlností zapříčiněnou vyšší mocí... Kéž bych s tím mohla něco udělat..... A bohužel mi trošku nevyhovuje šířka těchto stránek

Hoď kamenem, kdož jsi bez viny, když tebe nic netíží
Pro tvé srdce, život, duši též zemře na kříži
To pro tebe umírá naděje na život
To pro tebe i když žít by měla
Dál, jako naděje žít by chtěla
Drcena však pod podrážkami tvých bot

Hoď kamenem po nepříteli, jenž navždy i tak bude přítelem
Znič člověka, duši, ženu, která by chtěla tě chránit svým vlastním tělem
Probodni dýkou nenávisti srdce, co pro tebe bije
Ubliž duši, co pro tebe mluví, slovy z jazyku zmije
Rozbij jí hlavu, vyrvi vlasy, pevně stiskni krk, který hlavou točí
Nenáviď lásku, proklínej slzy a pěstmi pak zatlač její smutné oči

Pohřbi ji hluboko do hořké země plné slz, zasyp pískem a zapomeň
Na oči, tvář, vlasy, jazyk, ruce, na vše, cos mohl milovat
Co však jsi nechtěl, nenáviděl, co vše ti však ona chtěla dát
Zapomeň na lásku v jejím srdci, které se dotkla tvá rez
Zatrať myšlenku na soucit, který jsi dřív necítil
Vzpomeň na ránu v duši, co tvůj jed zanítil
Milovat tě chtěla, bránit tě, líbat rty, na nichž teď roste vřes
Teď leží v hrobě, hnije, rozpadá se pod květy, pod pozlátkem a miskou na oheň
Autor pax.deora, 24.03.2007
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí