Lelkování

Lelkování

Jak Kolumbus pod bezbřehým mořem,

pozoruji jeho jména ptáky 

a sluneční tu vládne svit.

 

Popíjím jedy, jež mne

 kdysi složily,

chvilku vydechnout

v martýriu dne 

a snít pro ta léta,

jež jsme nežili.

 

Jedno přijde mi,

zda krev stydne,

mlčím, jinak řval bych,

listy větrem šumí

a čas si potutelně plyne.

 

 

 

Autor Dominik Plesr, 24.05.2023
Přečteno 71x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, ukrytá v máku, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí