Andílku malý...

Andílku malý...

Andílku malý, načechrej křídla,
pozvedni toho, kdo chytá se stébla,
civilizace falešná je jak reklama,
jistoty bortí se pod nohama.

Andílku malý, musíš být silný,
bohatství světa je z ďábelské dílny,
zaprodané duše rozpadaj se v prach,
osud lidí krouží v prapodivných hrách.

Andílku malý, zůstávej při nás,
lidstvo má vyhlídky jak z oprátky provaz,
nejspíš sklidíme co zaseli jsme před lety,
umíme ničit přírodu, vyrábět kulomety.

Andílku malý, ty snímáš kříž
i z těch, o jejichž proviněních víš,
v džungli z hříchů zabloudí kdekdo,
svět bez lásky je opuštěné hnízdo.
Autor martinaV, 06.12.2023
Přečteno 76x
Tipy 22
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Tvbm, Fialový metal, Psavec, IronDodo, cappuccinogirl, Žluťák, CoT, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta závěrečná věta je nejlepší

14.12.2023 17:01:50 | mkinka

Smutný... ale pravdivý... tak vlastně ještě o to smutnější...těžko je tady andílkům...a ještě hůř lidem, občas...často...zatra!!!
Navzdory smutnejm slovíčkům...hezounkej den tobě.

06.12.2023 10:26:55 | cappuccinogirl

Tobě také pěkný den.

06.12.2023 11:55:56 | martinaV

Krásně něžná

06.12.2023 08:03:46 | Marry31

Děkuji.

06.12.2023 11:56:11 | martinaV

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí