Hra života

Hra života

Anotace: Ze života 2023

Nepřijetí
cloumá ve výkladní skříni.
Strnulý obličej
utnul i vzdálenou hranu.

Staré obrázky
padají do koše.
Zachrání snad mimozemšťan?

Nevím.
Než bludný kruh
v temnotě uzavře se.
Zase neshledáme se.

Oprátka v čase.
Osud v bolesti pře se.
Ta ztracená
s poslední hvězdou třepe.

Kde je kosmická loď?
Nepřiletí.
Hlína je darem
a nebolí v ní kosti.

Jen báseň trčí nad propastí.
Je mocnou nadpozemskou slastí.

Ta jediná zvedá číši
před koncem.
Krev dává do tepen.
Autor mkinka, 19.12.2023
Přečteno 131x
Tipy 26
Poslední tipující: jort1, IronDodo, Iva Husárková, Ondra, CULIKATÁ, Anfádis, Marten, RadekČ, Žluťák, Marťas9, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí