Propast

Propast

Myšlenky rozptýlené s jasnými odlesky,
barevnou fantazií rozlitou v soumraku,
okamžitě  zcela bez tváře, praskající
jako mýdlové bubliny všedního dne.

Pryč od vědomí, dolů po parabole,
mírně se sklánějící v honbě za vzdechy,
do nádherného zapomnění s živými šarádami,
minulými úsměvy a pohledy s triky.

Svírám v dlaních náznaky pochybností,
pod řasami schovávám nevědomý strach,
padám do propasti, třesoucí se vzrušením,
do vzpomínky narychlo sešívané hranicemi.

Sklo je dávno zčernalé sazemi.
Rád bych se podíval, byť jen trochu.
Srdce hučí pod hrudníkem chtíčem,
láká touhou, vidí rozmrzlou skvrnu.

Rty se pohybují v nevyslovitelném slově,
v tichém pláči, rozpolcené na kousky,
v teplém objetí, pletené na pletacích jehlicích,
Ve zmrzlém vesmíru, prosyceném chladem.

V hvězdném tichu se vznáším s proudem,
prolévám slzy z plápolajícího soucitu,
znovu se neodvažuji vzdát se přitažlivosti,
ani ve snu, popírající si malost.

Autor Tomcat, 20.02.2024
Přečteno 118x
Tipy 18
Poslední tipující: Paulín, Jarunka, Narragan, cappuccinogirl, Psavec, Marťas9, Žluťák, o3_gambit, Iness, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobrá báseň.

20.02.2024 08:34:30 | mkinka

Moc, moc dík, ale na Tvé "Liebe is Blume" atd. prostě nemám. PPÚ

20.02.2024 08:43:07 | Tomcat

Asi sem též dám někdy tu německou básničku.ale dneska už mám zadaný počet vloženo,tak příště.

20.02.2024 09:26:40 | mkinka

No ale to není jen ta;-)

20.02.2024 10:00:41 | Tomcat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí