Smutek je

Smutek je

Anotace: ...

Smutek je vzduch, který dýchám
a ohnivá voda, kterou piji,
hudba, kterou slýchám,
když ji vlci vyjí.

Smutek je prázdná stáj
a koně padlí v poli;
smuteční marši hraj, hraj,
bolí mne srdce, bolí.

Smutek je vypálená dědina
a kouř, co stoupá z ní;
potrestaná nevina
a pravda, jež nezazní.

Smutek je stará váza,
v níž kytice není;
je to bílá gáza
kolem mého živoření.
Autor Žiťa, 11.04.2007
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smutně krásná básnička,bohužel se s ní v týhle době můžu plně ztotožnit..

14.04.2007 11:01:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí