World Trade Centrum

World Trade Centrum

Anotace: Pro všechny, co dali bez rozpaků své životy do sázky a riskovali je pro záchranu jiných, které vůbec neznali! To jsou totiž hrdinové!

Bylo to 11.9.2001,
Bylo to tak dávno,
A je to stále tak živé,

Byl to všední den,
všechno stejné...jako dřív,
ten večer se však zastavil čas,
a lidem se zatajil dech,

dvě křídla černých andělů,
exploze, krev a prach,
vlna smutku valící se ulicí,
...tisíce očí pro pláč,

neznal strach, nebál se smrti,
stál tam odhodlán,
zachránit životy,
a obětovat pro to svůj,

stál tam,
vzhlédl k nebi,
políbil kříž,
od své ženy,
a pak vykročil...

viděl tváře,
vyděšené,
zkrvavené,
běžící pryč,
ale on šel stále pevně dál,

chtěl zachrátit lidi,
navrátit životy,
dát je jejich rodinám,
za každou cenu...i tu svoji,

prach,
dusno soužící jeho hrdlo,
jen krev máčící jeho rty,
světlo uhasínalo,

už nevěřil,
zavíral víčka,
na ruku z posledních sil,
vyryl dvě slova...

viděl Ježíše,
jak zve ho k sobě,
ale brána byla zavřena,
on má ještě žít!

otevřel oči,
srdce mu tlouklo,
on nezemře!
přežije!

lásko...
vracím se...
ještě chci být s Tebou!
ještě chci žít!
Autor Muta cum liquida, 15.04.2007
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hm....příběh je docela....filmový..už to bylo řečeno...sama ta událost o sobě byla hrozná...byl to masakr...a to doslova hromadný..

co se básničky týče, šlo to..film jsem neviděla, tak nevím

16.04.2007 17:56:00 | Lisa Kloboučková

taky jsem se inspiroval stejnojmenným americkým filmem:-)

16.04.2007 16:51:00 | Muta cum liquida

zajímavá forma...avšak nápad trochu jako z hollywoodského filmu...ale vždyť...máš pravdu...hrdinové už skoro vymřeli...skoro

16.04.2007 08:13:00 | mozec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí