Jemu hořká čokoláda

Jemu hořká čokoláda

Anotace: .........

To ty se Tyché skrýváš ve spíži?

Vždyť sotva je slyšet ti
na duchu vina!
Nemohu jinak, než se ptát:
Proč?!

Gramofonem se nudí melodie ticha
(neslyšno vyhrává...)
a šedý kocour jihne pod tabulkou čokolády
(hořké...)

Proč?!

Pamlsek se rozpouští vlivem dusna,
obtéká zvíře jako ostrov Avalon
(či snad je to naopak?)

rozplývá se žárem prudké vášně...
(jak vzplála, tak zhasla)
...stužka obsidiánu neklidná.

Proč?!

Kopnuta do slabin
...prchá zas
před bičem ohnivých jazyků
(v koutů rozcestných za devatero srdcí...)

Proč?!

Princ na oři s hlavou ponořenou do
karafy stesku...
vzlyká vzdušné zámky a kapesník

příboj vln láme...

Proč?!

Bezelstná individualitka
činí se krásnou nad smírčím žaltářem...
svádí paži,jak levná děvka
(...hereze)

a prst amorálně koná sonický třesk,
svou cestu červům...

Proč?!

Den zvaný mouřenín
je hořký jako čokoláda...

Protože...
(to Štěstí mi zašeptalo)

(dotloukla)
tabulka rozlomená na dvě konečné...
Autor Lavran, 23.04.2007
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako bych seděl u kulatého stolu...

23.04.2007 08:26:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí