Usměvavý sirotek

Usměvavý sirotek

Anotace: Občas dovedeme rodiče k šílenství...občas nás k němu sovedou oni...občas zešílíme každý sám však šílíme společně...

Usměvavý sirotek

V pokojovém černém koutě
stojí bez otce nehnutě
čeká na osvobozující světlo
které bez vatování odlétlo

Nemá už moc času
hrdlo bez dechu a hlasu
celý se v koutě chvěje
špatné svědomí ho hřeje

Jehla na čistou zem padá
potí se mu ledová záda
matčiny kroky slyší
každou vteřinou jsou bližší

V pokojovém černém koutě
stojí s matkou nehnutě
místo světla přichází stav
prosím problémů ho zbav

Strach v jejích očích rodí slzy
„Proč umírá teď proč tak brzy?“
přiblblý pohled, úsměv na tváří
v temném zákoutí tupě září

Na ratolest svou bezmocně hledí
on ve svém krásném světě sedí
matka v pomalé křeči opouští svět
usměvavý sirotek si užívá svůj fet
Autor Never, 29.04.2007
Přečteno 409x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je kráná a je vidět, že víš o životě víc než mnoho jiných lidí.

03.05.2007 13:51:00 | Azazen

musíme se pochopit, jinak budeme "sirotci" všichni...
krásná báseň! Jeden akademik mi říkal hlavní zásadu
komunikace v lásce, v rodině i mezi přáteli: Posedět
a povykládat si...

29.04.2007 17:19:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí