Zklamaný medvídek..

Zklamaný medvídek..

Anotace: K zamyšlení...

Medvídek se chtěl vydat do světa na zkušenou
Jezdit po něm stát se hrdinou, zachránit tu lidskou zemi nevinnou (?)
Chtěl se nechat unášet myšlenkami
Nevěděl, zda skončí ve sněhu nebo pod palmami
Chtěl prostě jít, kam ho budou nohy nést
A skutečně proputoval něco měst
Po nějakém čase řekl si :
: „ Čas vrátit se do rodné vsi “
A skutečně to udělal
Návrat si v nejjasnějších barvách maloval
Těšil se zpátky, těšil se domů
Na to svoje místečko na poličce, tam vedle stáda slonů
Jenže když přišel
Zjistil, že náhradník se za něj už našel
Nepřátelská malá mula
Co mu řekla, že je nula
Nula a víc už nebude
Nula nulou přece navždy zůstane
Odešel a bylo mu špatně, bylo mu zle
Cítil se být na samém dně
Myslel si, že nezapomenou
Že si navzájem v srdcích zůstanou
U něj se to tak stalo
V ostatních se ale mýlil, mysleli na něj tak málo
Tak málo až zapomněli úplně
Zachovali se tak nevděčně
On jim přece věřil, měl je rád
Řekl jim, že bude pryč dlouho, nechtěl jim lhát
A oni se mu takhle odvděčí?
Smutně ulicemi teď kráčí
Hlavu sklopenou k zemi
A za sebou nechává mokré potůčky plné soli
Z nich se stala řeka a z té řeky moře
Nikdo nezná medvídkovo hoře
Smutná hračka dále chodí po světě
A možná, když ji najdete
A poskytnete trochu lásky
Obejmete, pohladíte její bavlněné vlásky
Pak možná vysvobodíte jeho duši z tmavého doupěte
A moc mu tím pomůžete
Chce to jen dívat se, ochotně pomoct a starat se
A to přece není žádná velká práce..
On chtěl lidem přece pomáhat
Ale zradili ho lidé z nejbližších řad
Jemu teď nikdo nepomůže
A to jen kvůli jeho přesvědčení a víře
Přesvědčení, že svět není tak zlý
Myslím si, že jeho názor se brzy změní
Spíše už dávno změnil
A lituje toho, co pro svět činil
Chudáček malý, trmácející se tímto krutým světem
Sám jen se svým hlubokým žalem…
Dívejte se okolo, aby se vám to samé nestalo
Protože pak tu nikdo není, kdo by vám pomohl
Lidé se nestarají, jste pro ně cizí
Nikomu na vás pak už nezáleží..
Myslím, že tohle nikdo zažít nechce
Ale stát se to může lehce..
Proto se dívejte kolem sebe
Pomáhejte a nejděte si ty PRAVÉ PŘÁTELE
Medvídek, i když plyšový by to měl také zkusit
I když teď znám jeho pocit
Cítit se tak opuštěný…
Vědět, že pro vás tu u nikdo není..
Ale musí se vzchopit, začínat stále znovu
I když se mu nechce ani trochu
Je to těžké, vím to, také to znám
Život není jen zábava a flám ………
………………………..
Autor Adie.80, 02.05.2007
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebyl to medvídek z Bogoty? Početla jsem si, dík.

02.05.2007 15:12:00 | Liv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí