Láska tvá z dlaní ztrácí se mi

Láska tvá z dlaní ztrácí se mi

Anotace: Slunce na nebi svítilo a mrak jej zakryl zmámen růžovými paprsky podivných bohů.

Sbírka: Krajíc života

Láska tvá z dlaní ztrácí se mi
k dálkám nad vysokými horami
k vlnám rozbouřrných moří,
kde tříští se o ostrá skaliska
Jde ke všem, jen vyhne se mi.
Plyne závojem ranního soumraku
a mlhy nekonečných očí
hledají v krajině oblaků
poslední syny němých hromů
a láska tvá nebem ztrácí se mi
v kmenech nevidoucíh stromů.
Vše je teď důležitější než já
Znáš jen řeč bludných kamenů
a v listech polární maliny
z hrobu vyhaslých plamenů
našli tě v krajinách bez viny
našli tě v náruči Bohů.
Ne, nejsou to Bohové,
jen prázdné ideje.,
co lásku nepoznají
Láska tvá z dlaní ztrácí se mi
a poslední kapky, co zní zbyli
do písku podivných mudrců
v hedvábnou dálavu se vpily.
Autor Káňátko, 04.05.2007
Přečteno 405x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... a v listech polární maliny, z hrobu vyhaslích plamenů, našli tě v krajinách bez viny... Teda... To je moc hezky vyjádřené...

04.05.2007 18:27:00 | black.heart

Trochu zmatené, ale myslím, že vím, co chtěl básník tímto říci :)

04.05.2007 10:10:00 | Viki C.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí