Odi et Amo III

Odi et Amo III

Anotace: Je to aktuální k dnešnímu dni, víc nevím co dodat.

Nad rakvemi padlých mužů stojím,

stojím a pln slz hrdě vzhlížím vpřed,

vpřed s bolestí a vědomím smrti,

služba je služba, rozkaz je rozkaz,

ruku pozvedám k poslednímu holdu,

holdu padlým mužům své vlasti, salva zní,

salva zní jak bubny víří, hrdě, tvrdě, prostě krutě,

bílé rukavice pokládají vlajky na rakve padlých,

padlých vojáků, padlých vlastenců, padlých otců,

slzy žen a dětí padlých mužů skrápí zem a hrob,

tak vzdávám posledním výkřikem hold padlým,

"DUM SPIRO, SPERO - Dokud dýchám, doufám".
Autor SvenHassel, 04.05.2007
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí