Lilie a Hyeny

Lilie a Hyeny

Anotace: Báseň o lásce její falešnosti a otom, že všechno není takové jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale báseň je to plná metafor, takže každý si v ní najde to co hledá.

Z dálky láska jako nenávist
Hořkosti pohár pozvedám zas
A hnijící láska pro závist
Stavící pomníky nových krás

Naděje umírají velmi lehce
Skrýváš vyvrhnutý slzavý vřed
A svoji duši otvíráš děvce
A metáš kozelce jako ubohý skřet

Ve strachu značně polomrtvém
Kdy zamrzá zcelá drahý rozum
Básní o žreci krajně vychrtlém
A vysmívá se zeleným stromům

Kráčí hyeny krásnými alejemi
Za nimi jen smrt a ubohý vzdor
Spleteš si hyeni s liliemi
A prohraje mozek se srdcem spor
Autor MRAKOMOR, 08.05.2007
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborná! a koniec naprosto skvelý!

17.05.2007 19:36:00 | gallatea

...našel

08.05.2007 21:08:00 | barbar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí