Malinový vrch

Malinový vrch

Anotace: Báseň o známém lyžařském areálu v Bedřichově

Sbírka: Matčiny oči

Na Malinovém vrchu
mne bílá stopa provází
vysoko nad Bedřichovem
zimní idylu nic nepokazí

Na Maliníku místní lidé
když sníh zasype svah
celý den pak v mojí obci
mají k lyžovaní pevný vztah

Na Malinovém kopci
jež ční nad rodnou obcí
právě padla noc a luna bledá,
na dehtovém nebi pomalu sedá

Žádní lyžaři na vršku Maliníku
jen noc sjíždí vrch bez lyží
aniž by to sama někdy tušila
nový den se do vesnice blíží
Autor Petr27, 29.09.2018
Přečteno 635x
Tipy 2
Poslední tipující: Básník Karel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí