Velikonoce

Velikonoce

Anotace: Velikonoční básnička

Sbírka: Plamínky čechravy

Potkal jsem o Velikonocích zajíčka
na zeleném luhu zdobit vajíčka
jedno modré ,červené nebo žluté
jako to kuřátko po ránu mrzuté

Upletl jsem proutek z vrby,
aby v pondělí vyšlehal všechny dívky
při neděli už mne ruce svrbí
jak kopřivy trhám do voňavé nádivky

Kdo to klepe na vrátka ?
bum, bum, bum, bum
slepička a za ní malá kuřátka
jež u tebe hledají nový dům

Až půjdou hoši na pomlázku
k děvčatům na příjemnou procházku
ptáčci v korunách jim budou zpívat
jakou nadílku mají koledníčkům dát

Vracejí se koledníci s pěknou nadílkou
košíčky jim samými dobrotami přetékají
v naší ulici voní to vždycky vanilkou
a všichni vzorně už jaro čekají
Autor Petr27, 14.04.2019
Přečteno 492x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdyby ty děti věděli, že nakonec všechny zvířátka v neděli k obědu jsme sežrali...A násilí je trestné, vlastně pubertálně sexuální se toleruje. Ježíš, to jsou strašné jarní lidové zvyky! :-))

15.04.2019 13:27:03 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí