Muzikant s houslemi

Muzikant s houslemi

Anotace: Báseň o jednom houslistovi

Sbírka: Plamínky čechravy

Přišel muzikant mezi nás
zakrátko rozezněl houslí hlas

Ach jak krásně uměl hrát
když slunce shořelo v západ

Každý večer zahrál na zábavě
slunci i hvězdám v dálavě

Přišel takhle se svými houslemi
za chvíli tančil s námi všemi

Když praskly houslím všechny struny
rozkutálely se muzikantovi koruny

Nemohl totiž vyhrávat pro potěšení
bez houslí nemá houslista řešení

Tak chodí s prasklou strunou
vysedávat sám pod bledou lunou

Měsíček paprsky má stále v patách
na strunný nástroj sedá stříbrný prach
Autor Petr27, 22.04.2019
Přečteno 500x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí