Husy

Husy

Anotace: Báseň o husách

Sbírka: Plamínky čechravy

Pásla děvečka bílé husy
na kopečku nedaleko statku
však ať si někdo zkusí,
vzít housatům jejich matku

Husa ve sněhovém peří
by zobákem zle štípala
jediná se stále hašteří
neslyšela, že housátka zapípala

Husy, Husy, bílé husy
ta děvečka, jež vás pase
někam odběhnout si musí
její milý čeká na terase

Husy husy nikdo nehlídá
děvečka se brzy vdává
v šatech bílých jako křída
v rodném statku zůstává

Pásla děvečka bílé husy
teď už jako vdaná paní
když vedle ní zdřímnu si
nikdo nevyruší nás ze spaní
Autor Petr27, 27.04.2019
Přečteno 520x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí