Vesna sladká jako med

Vesna sladká jako med

Anotace: Báseň o jaru

Sbírka: Plamínky čechravy

Vesna sladká jako med
jež mne učí květiny znát
však umím všechny určit hned
kdykoliv bude se jaro ptát

Letím jako malá včelka
unavena sednu na okvětní plátky
pak jako žlutá pastelka
vyznačím si dlouhou cestu zpátky

Ve rtech červenají se máky
tvůj hlas je zvonků hlahol
jenž v korunách zní mezi ptáky
všem těm zpěváčkům je blaho

Vesna sladká jako melasa
je všemi květy kolem obsypána
všechno ve mně jásá
snad od samého rána

Navečer vzlétnu s rojem včel
z kalichu na něhož padl stín
naberu si s sebou zlatý pel
pak padnu lehce v tvůj klín
Autor Petr27, 04.05.2019
Přečteno 494x
Tipy 1
Poslední tipující: Pétík
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vesna, kouzelná to bohyně. A včely - poslové života.

06.05.2019 16:05:52 | Pétík

souhlasím :)

06.05.2019 16:47:02 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí