Dvanáct bílých jehňátek

Dvanáct bílých jehňátek

Anotace: Báseň o jehňatech a vlku s dobrým koncem

Sbírka: Plamínky čechravy

Dvanáct bílých jehňátek
Pustil chlapec ze vrátek
Sotva zdvihl železnou závoru
Běží nejkratší cestou nahoru
Všichni stojí na kopečku
Na krku každé po zvonečku

Potkali jehňátka zvěř
Jež ukrýval zelený keř
Však se vlků bála
v nich dušička malá
Když beran s rohama
Obrátil vlka vzhůru nohama

Jehňátka s beranem
přišli domů nad ránem
měla tenkrát velikou kliku
vlk sežral by je vmžiku
kdyby nebylo zatočených rohů
nesténala by šelma v hlohu
Autor Petr27, 05.06.2019
Přečteno 609x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí