Vyrostla zrnka v hvězdy jasné

Vyrostla zrnka v hvězdy jasné

Anotace: Báseň o hvězdách

Sbírka: Plamínky čechravy

Měsíc,jak sedlák starý
na nebeské pole vchází
hvězdy jak drobná zrnka,
po celé souvrati rozhází

od dob co měsíc opatruje
vyrostla zrnka v hvězdy jasné
každý večer přijde do polí
až slunce zlatou svíci zhasne

Přišel jednou k zralému lánu
srp luny jež připomíná kulačku
pokosí ty hvězdy na obloze
jež vrabcům padají do zobáčku
Autor Petr27, 13.06.2019
Přečteno 592x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Tvbm, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pohádkově "pohádkové"***ST* :-D*

14.06.2019 10:21:07 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí