Malí školáci

Malí školáci

Anotace: Báseň o škole pro prvňáčky

Sbírka: Plamínky čechravy

Jdou se začátkem září
školáčci poprvé do školy
Honem pospěšte, čas maří
V áleji zlátnou první topoly

Na zádech s těžkou brašnou
Jež připomíná ulitu šnečí
Jdou děti cestou prašnou
ach to bylo ráno řečí

V brašně sešity a slabikáře
Rovněž barevné pastelky a tužky
Slunci se už barví tváře
Na stromech dozrály jablka, hrušky

Crrr zvonek na chodbě zvoní
První hodina začne v cuku letu
Běží školáci jako stádo koní
Hodný pan učitel už je tu
Autor Petr27, 14.06.2019
Přečteno 626x
Tipy 1
Poslední tipující: kdotoví
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A moje holčina už končí první třídu a to tam teprve nastoupila. :) Za dva týdny vysvědčení...ach jo...

15.06.2019 00:55:39 | Isabella Monvoisin

No tohle moc dobře znám čas někdy utiká hodně rychle

15.06.2019 13:04:22 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí