Valdická brána

Valdická brána

Anotace: Báseň o Jičínu a slavné bráně

Sbírka: Plamínky čechravy

Je tomu stovky let
kdy zde v městě pohádek
postavili věž jako květ
a všude čisto a pořádek

Na náměstí v Jičíně
stojí zasněná brána stará
pod ní proudí líně
dav od zimy do jara

Však ta stará brána
vítala nadšené davy
jenž čekaly vzácného pána
než klesl obzor tmavý

Valdická brána šeptala do dáli
ač nebylo jí do řeči
jak vzdavá čest panu králi
jenž před ní zrovna klečí

Hledíme z té věže
z té krásky dolu
ve výšce ztrácíš otěže
když sme tam spolu

Až rozezní se struna duše
všechno vře ve mně
ty ve sladké předtuše,
jak ráda dotklas ses země

v Jičíně Rumcajs s Mankou
spolu s malým synkem
jehož jméno není hádankou
teď prochází malým rynkem
Autor Petr27, 19.07.2019
Přečteno 542x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí