Vrátím

Vrátím

Anotace: Dětská báseň

Sbírka: Plamínky čechravy

Vratím zlato klasům
vratím barvy duze
vratím délku vlasům
vratím harfu múze

Vratím teplo krbu
vratím stříbro řece
vratím vodníkům vrbu
vratím oheň z pece

Vrátím bělobu sněhu
vrátím komínům dým
vrátím lásce něhu
vrátím básním rým

Vrátím pevnost hradu
vrátím matce syna
vrátím ovoce sadu
vrátím obilí do mlýna

Vrátím chuť vínu
vrátím měsíci lesk
vrátím světlo stínu
vrátím hromu blesk

Vrátím slunci zář
vrátím rtům růž
vrátím člověku tvář
vrátím vidličce nůž

Vrátím vše světu
vrátím se k tobě
vrátím včelku květu
vše naleznu v hrobě
Autor Petr27, 21.07.2019
Přečteno 734x
Tipy 1
Poslední tipující: pendejo Noise
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí