Mlčenlivý potůček

Mlčenlivý potůček

Anotace: báseň o horském potůčku

Sbírka: Verše

Horský potůček, celý život mlčel
v zimě když ledy zábly
jaro se veselí a on mlčel
jako by jeho síly slábly

Když stromy se žení, potok mlčí
zem se v květnu vdává
v jeseni pohřeb, on mlčí
a věno jim tiše opadává

Na polích právě čas žní
potůček mlčí, není líný
on zamyslel se, jakou cestu,
neušel by nikdo jiný

Horský potůček žije, ač mlčí
zurčit bude i když dávno zhynem
stříbrný lesk svítí mu z očí,
jen my se vzduchem splynem

My mrtví navěky budem mlčet
jen horský potůček všem říká,
jak lidé neslyšeli jej mluvit
teď jakoby pod vodou si naříká
Autor Petr27, 12.02.2020
Přečteno 935x
Tipy 6
Poslední tipující: Vydima27, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Potůček zurčí, a my tady již nebudem.

20.02.2020 09:42:14 | Ing. Václav Kovalčík chce zlepšit svět.

:)

20.02.2020 19:16:44 | Petr27

Ty potůčku jistkřivý,
zpivej píseň,
pro lidi.
ať se mluvit
nestydí
obdarují se,
slovy milými.
^ST^ ;-)

12.02.2020 13:59:52 | jenommarie

krásné díky :)

12.02.2020 14:06:16 | Petr27

:-);-)

12.02.2020 14:08:51 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí