Životní cesty

Životní cesty

Anotace: -

Proč je život tak složitý, proč je tolik možných cest?

Která je ta správná, kudy se nechat vést?

Člověk si myslí, že už toho zažil víc než dost.

Aby jednoho dne poznal, že toho nezná moc.

Pak stačí jedna maličkost, jedna krátká chvíle.

Zabloudí ve své vlastní hlavě a nemůže dojít cíle.

Stále bloudí v kruhu, stále chodí do kola.

K tomu ráznému kroku ne a ne se odhodlat.

Jak se vlastně nakopnout? Jak si vybrat tu jednu z několika cest?

Když nikdo nikdy nemůže odhadnout, kam to všechno bude vést?

Člověk by chtěl na té cestě najít štěstí, radost a lásku jen.

Jenže né vždy to takhle skončí, né vždycky najde správný směr.

Proč nemáme pro život kompas, který by sever ukázal.

A my díky tomu věděli, kudy se máme vydat dál.

Pak by bylo hledání správných cest pouhou procházkou.

Život by se díky tomu stal jenom nudnou pohádkou.

Kde všechno končí šťastně, kde všechno končí v radosti.

Jenže život není šťastný, život přináší utrpení a starosti...


© Ka.Ma.
Autor Theseus, 17.01.2012
Přečteno 565x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí