CHLAD

CHLAD

Anotace: ........dnes z jiného soudku........

Ztrouchnivělé pobřeží
a kymácí se nebe
v očích nejasného soumraku
kde nazí andělé láteří
skrz průvan uvnitř tebe
a zhrzení v útlaku

jako bezprizorní částice
v Malostranském přístavu
duhových neduhů
kde kroky hlav statisíce
poruší chráněnou ústavu
bez dozvuků
v síti lapiduchů

ano něžní byli
a tak siví
a tak žízniví
jako v přetlaku múz
tratoliště zrad

ano životem opilí
a tak živí
a tak marniví
když z nepokojů a hrůz
šel lstivý chlad

co zachytával se
jako žebrákovy ruce
prosící o almužnu a důstojnost
v dusotu panských kopyt

co pokaždé objevoval se
jako šedá perzekuce
po západním větru hořkost
a žádný blahobyt.
Autor ZILA78, 29.03.2012
Přečteno 308x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, CULIKATÁ, střelkyně1, zaba.zuzla, Psavec, annie, Radhuza, Markusi
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky se mi hezky četla....:-))

30.03.2012 14:52:42 | střelkyně1

To jsi otevřel kvalitní soudek.

29.03.2012 22:36:01 | zaba.zuzla

Pěkně jsi to napsal, blahobyt tu máme, ale jen pro některé. ST.

29.03.2012 19:51:16 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí