O MAŘENCE

O MAŘENCE

Anotace: Já ve své touze po životě napsal níže uvedenou báseň, kdy jsem pochopil, co to je život a o čem je a jaké jsou jeho hodnoty. Jiří.

 

           O MAŘENCE

 

   Buď mi tu chybí erotika

   a nebo čistá Mařenka,

   co je jen pro Jiříka,

   těžko říct, co mi tu chybí,

   snad, už žena a děti,

   které si spolu hrají

   a mně se na to baví dívat,

   ale zatěžko se k tomu dostat,

   snad, že by se rozvedená bývalá paní,

   dala se mnou dohromady,

   ale jen mi pověz,

   kdo je bude tady živit.

   Snad, že bych přestal psát

   a šel pracovat,

   aby mne tu vůbec,

   kterási chtěla,

   dnes bych byl proň nula,

   co jí sice napíše tisíce básniček,

   ale bude se hádat o skývu chleba,

   vždyť ona bude chtít,

   nejen chleba, ale i cestovat

   a očekávat velké dary,

   ale kde by nato vzal chudý básník,

   třeba bude skromná,

   ale co ty děti,

   kdo za ně zaplatí ty náklady,

   já asi né, 

   ale ta Mařenka, to přece chce.

   Buď mi tu chybí erotika

   a ona ráno může zas kamsi jít,

   třeba za dalším kumčaftem

   nebo čistá panna,

   kterou si chci z lásky,

   snad okamžitě vzít,

   ale kdo tu svatbu zaplatí,

   vždyť má kapsa nemá,

   ani na ty prsteny,

   snad, že by byly kované ze železa,

   ale ta panna bude zlatá,

   tak nač čekat,

   když se nám to chce dělat,

   jen si jí vzít - snad,

   nejdřive za ženu,

   pro tu krásnou vzpomínku,

   vždyť se s ní možná nikdy nerozvedu,

   což pochopím, až za ten čas,

   co stáří přinese,

   tak, ať je,

   alespoň hodně mladá

   a moc rychle nestárne.

   Buď mi tu chybí ta erotika

   čistě nezávazná

   a nebo čistá Mařenka,

   co chce svého čistého Jiříka,

   to, že je panna - tomu budu snad věřit,

   ale to, že to s ní potáhnu po celý život,

   o tom budu asi snít,

   ale to, že s ní uvidím i své děti,

   to pochopím taky,

   ale kdo to zaplatí,

   vždyť mám kapsy prázdné,

   to mi přece nemůže býti lhostejný,

   ale těžko bez peněz se mnou ta Mařenka zůstane

   i když tu může býti ta erotika třeba hned,

   ale s tou čistou Mařenkou to bude sen,

   tak kam spěchat,

   vždyť z lásky je to zadarmo,

   tak já si mohu vlastně jen čekat na svou Mařenku,

   ale co naplat chtělo by to tu erotiku

   a čas se mi směje v zrcadle pomalu do tváře

   a já třeba nikdy nenajdu svou Mařenku.

   Asi mi tu chybí erotika

   a nebo čistá Mařenka,

   co čekat od života,

   vždyť můj čas běží bez Mařenky

   a já, už bych chtěl tu snad mít i děti.


          Jiří











Autor čáryfuk, 31.05.2012
Přečteno 436x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí