Očista

Očista

Anotace: .

Dlouho nic
jednou se odrazí ode dna
protrhne hladinu
všude se rozletí vzduchem
není jich víc?
plánují odvetu?
často mi krystalizuje krev v žilách

Nedá se říct, že by mě bavilo
to, že mě sleduje má vlastní vina
lítosti víc
možná by stačilo
a nebo raději pohřbení zaživa

Nezmůžu nic
minulost nezměním
ikdyž moc prosím, tak nechce se vrátit
co k tomu říct?
často si vyčítám vše, co jsem pokazil
přiznávám
zasloužím nejvyssí trest

Dřív nebo později všechno se provalí
každý hřích rozemelou boží mlýny
poprosím o chvíli strpení
doběhnu pro víno
snad mě to alespoň na chvíli zklidní
a nebo pohltí?

Brzy se uvidí, jestli se vynoří má další vina
budu čekat, až se hladina uklidní
snad vítr odvane všechny ty pomluvy
dříve, než začnou se okolím šířit
pomsta i s vysokým úrokem
většina lidí těm pomluvám věří

Tam, kde se lže, špiní a bonzuje
nikdo nic neviděl
všichni jsou svatí
co to tu páchne?
jen něčí svědomí
nahnilá morálka je jako morová nákaza

Dá se říct, že se svět zhoršuje
bohužel pro nás
nejsou to iluze
bohužel my
s ohromnou radostí
ženem se dál, daleko za štěstím
zatím to nic dobrého nevěstí

Geometrickou řadou
kde se to zastaví?
rakovina plic
jen zírej ty šmejde
teď koukej si vzpomenout
na každou minutu ticha
to nejde

Za měsíc budeš na kolenou
tvé srdce propíchne tvá vlastní pýcha
předchází
padá
odkrytá záda se zmalují bičem
podřízni krk
není to zrada?
copak ten zrádce se nemýlil v ničem?

Dej mu čas
potom dlouho nic
doufat, že pravda se utopí, nestačí
nadechni se
zkontroluj hladinu
buď radši zticha
a pozorně sleduj ten splávek

Závisí na tom tvé báje a pověsti
hlídej si hřiště, ať nemáš strach z toho
že budou tě vydírat srdcovým esem
ukrytým v rukávu
hraj čistou hru o čisté svědomí
a ostatních si vůbec nevšímej
určitě označili si karty

Copak chci moc?
není to složité
neztratit čest a pokorně přiznat svou vinu
polehčující okolnost
projevy lítosti zaručí mírnější trest
už bylo na čase vypustit duši
mít vítr ve vlasech a v srdci svobodu
mít čisté svědomí a úsměv na rtech
Autor Manni3, 30.06.2012
Přečteno 250x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí