NEVÁŽNÉ ZAMYŠLENÍ 2

NEVÁŽNÉ ZAMYŠLENÍ 2

Anotace: 2.pokračování. Ukázalo se, že ne pro chvíle nudy, ale spíše pro "myslitele".

Úvahy narozeného ve znamení Panny

ALKOHOL
Jak já jsem si po celou dobu zapojení v pracovním procesu, tedy ještě v době rozvinutého socializmu, přál mít doma plný bar, jíst neznámá, většinou silně kořeněná a především exotická orientální jídla! Už proto, že v té době jsem měl přísnou dietu. Vše hodně kořeněné, hodně mastné a všeho hodně.
Dnes se již skutečně v malém prostoru v příborníku vestavěného baru se tísní mnoho pečlivě seřazených láhví, obvyklých ale i zcela neznámých alkoholických nápojů. Tak neznámých, že abych se alespoň částečně orientoval, viněty mám přelepeny s českým fonetickým překladem.
Napít se však mohu jen tajně a s vědomím, že škodím sám sobě a proti vůli ošetřujícího lékaře, který i přes mé opakované protesty, prý v zájmu zachování nezhoršujícího se zdravotního stavu, si nedá říct a stále mi předepisuje léky varovně označené: "Po dobu užívání se nesmějí pít alkoholické nápoje! Přípravek může nepříznivě ovlivnit činnost ... však to všichni znáte ... například při řízení motorových vozidel." Já však vycházím z toho že když může, také nemusí.
Jako by ti všichni zakazovatelé neznali světového myslitele Jaroslava Haška, který ke své genialitě potřeboval mít stále nějaké to malé promile alkoholu v krvi. Proto také mohl prohlásit nesmrtelnou okřídlenou větu, že "alkohol v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství".

HYGIENA PŘEDEVŠÍM
Po celý život se řídím tvrzením našeho velitele v základní službě, který nás soustavně nabádal nejen k péči o zbraně, což spočívá ve stálém čištění a konzervování, aby se nestalo následující. Při kontrole zbraní to došlo až tak daleko, že kontrolující prohlásil: "Ta hlaveň je už tak rezavá, že přes ni ani není vidět!" Lakonická odůvodnění znělo. "Ani nemůže, protože hlaveň přece není dalekohled."
Ale také stále zdůrazňoval, že v každém věku je žádoucí, ba přímo živočišně důležité, dodržovat alespoň základní hygienu. Pravidelně a důkladně pečovat o pohlavní orgány. Vždy se zamyslel a pozvolna vyjmenovával. Tedy o především o přirození, dále dutinu ústní, otvor řitní a to ostatní. Co myslel tím ostatním jsme si nedomyslili. Uši a nosní dírky zajisté nemyslel. Protože zřejmě byl tajně i věřící, vždy ještě dodal. Čistota je i součást víry.

NEDOCENĚNÝ PŘÍTEL ČLOVĚKA
Každý i když ne zrovna přítel zvířat, jednou dospěje k nezvratnému poznání, že celoživotně nejvěrnějším čtyřnohým přítelem člověka je - postel.
Autor RU 82, 01.07.2012
Přečteno 249x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí