Státnicím

Státnicím

Anotace: Dnešek mi připravil takový emotivní zážitek plný kontrastu, který si díky své intenzitě koledoval o básnické zpracování.

Je svět spojitý či diskrétní?
Tak velké rozdíly se skryjí v pásmu
s úsměvem způsobit zkázu
byla to náhoda, koordinační selhání?
Či už těch úlev bylo dost
Tak malý kousek přečnívá
od toho, aby úspěch mohl být oslaven
člověk vynaložil veškerou snahu
nic nezanedbal, něco řekl dvakrát
bylo toho víc a přesto to nestačí
život prostě není fér
ač favorit a nasazený
oproti všem očekáváním
odcházím poražen s drobnou hořkostí
jedna episoda skončila
a začínají nové lekce života
jednou si na to s úsměvem vzpomenu
ale dnes už se historie neptá
Autor lexus, 10.09.2012
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí