Noc na břehu

Noc na břehu

Anotace: Jednou večer na břehu stalo se mi ...

pozvolna hroutím se do sebe

 

jsem těžký a nemotorný, jako slon

 

před očima večerem zarudlé nebe

 

ztracený na břehu nevnímám shon

 

oči mne neposlouchají, slepnu

 

pozvolna ztrácím umdlévající tělo

 

cítím jak mizím ze světa, blednu

 

nemohu si vybavit, jak se to stalo

 

jsem vyděšený, ale neschopný činu

 

nenápadně sápe se po mně spánek

 

přeji si, ať s vodou pro jednou splynu

 

jen bych tekl a hladil by mne vánek

 

 

nevím si rady, čekám až to přejde

 

ztrácím se v prostoru, v čase

 

mluví na mě, ale rozumět jim nejde

 

sápe se po mně spánek, zase

 

hlavou loudá se myšlenka: nikdy více

 

já ale moc dobře tuším, snad i vím

 

že mé předsevzetí shoří rychleji než svíce

 

a já zpátky se jistojistě vrátím

 

tělo courá se, pomalu jde mi naproti

 

již začínám vnímat všudypřítomný ruch

 

nesnáším ho, je mi k vzteku, k zlosti

 

mojí slabé vůle začarovaný kruh

Autor Kvído, 13.09.2012
Přečteno 245x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí