Chci si pamatovat

Chci si pamatovat

Anotace: Nový blábol po letech zapomění

Jako ostří otupené kamenem,
jako dřevo ožehnuté plamenem,
tak i já se vyznávám.

Jako řeka ubírajíc se krajinou,
jako zajíc prchající dolinou,
tak i já uháním.

Jako láska v začátcích,
jako vrásky ve spáncích,
tak i já vytrvávám.

Jako odpověď skrytá v hádankách,
jako přísliby v mileneckých líbánkách,
tak i já cítím vzrušení.

Jako den střídající noc,
jako král uplatňující moc,
tak i já nastoluji řád.

Jako vlna odrážející loď,
jako pes přeskakující plot,
tak i já objevuji svět.

Jako ti, kteří nevidí,
jako prázdný svět bez lidí,
tak i já si chci pamatovat.
Autor MichTry, 18.11.2012
Přečteno 419x
Tipy 2
Poslední tipující: Morgenstern
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) milá básnička

17.03.2013 12:18:52 | Morgenstern

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí