Fatamorgána takového týdne...

Fatamorgána takového týdne...

Anotace: ...(prostě taková)...

Sbírka: Květy a trny I.

 

Den, zřejmě jako každý jiný.
Horký.
Hned ráno,
Na něco dostávám sliny
A v hlavě mám,
Zcela vyšramáno.
Jen pozdrav k očím Norky.
Prostě pondělí,
Tak kam se všichni poděli?

Úterý,        
Den jako každý další jiný,
Prostě horký
Řekl jsem jí, že má hezký stíny
A k tomu pozdrav k očím krásné Norky.


Středa
Kdo ví, zda poznat se dá,
Že ze srdce spadl kámen.
Opět ten sám obrázek
V představách
Ve vzpomínkách
Jen strnulé napětí křivky ramen
Ale jinak horký
A zase pozdrav k očím krásné Finky

a předtím ještě Norky.


Čtvrtek
Všechno stejné zdá se být
Jen možná kdyby
Kdybych měl rybářský lístek
Tak mohl bych jít chytat ryby
Ale stejně by nebraly
Neboť ve studené vodě by
Někde na dně plavaly.
Opět horký
A pozdrav k očím krásné Norky.
Pátek
Sobota
Všechno stejné
A k tomu ještě robota


Neděle
Komu se chce z postele?
Ještě chvíli snít si snít
 A o čem se Ti zdálo?
Jako by do ucha šeptla by mi víla,
Jedno zda byla černá nebo bílá
Možná,
Možná kdysi před léty
Kdo ví
Někdy si člověk sní
Myslí na něco
A vidí živé obrázky
Jedno jak v čase
S láskou a nebo jenom tak
Normálně
Bez lásky


Pondělí.
Zas den jako každý jiný
Horký
Jen místo kraťas oblékla si džíny
A zas pozdrav k očím krásné Norky…
Dala by si čaj
Jenomže ten je ještě hodně horký…
No tak,

aspoň do básně mně daj…

Autor Mathiesz, 23.12.2012
Přečteno 482x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí