Pravda a lež

Pravda a lež

Anotace: Je lepší žít v pravdě, i když umí být také krutá, nežli ve lži a sebeklamu.

Kladu si otázky po střepech v obrazu,

z pravdy je člověk často pořezán na duši,

stáhnu si jizvu režnou nití osudu,

srdcem svým vytesán myšlenkou v odkazu,

obtisklá v  čase do písku v hadí kůži,

svléká se lež draze pro pravdu.

 

Možná že pravda je oheň a pálí,

možná že vmete prach do tváře dní,

byť cejch, který nesem jsou kameny,

já doufat v ní budu i na hřbetě skály,

a kdybych měl tančit i po trní,

ač okusím kyselé hrozny.

 

Chci pravdu poznat od pramene,

nevířit kalnou vodní tříšťí,

mým brněním je vlastní čest

co klamné jest je lichověrné,

je padlý voják na bojišti,

ten kdo se ke lži nechá svést.

 

Ta vnadná nebezpečná slečna,

nosí trny v korzetech růží

bodá srdcem ze zvyku,

je odvrácená temná luna

prorůstá tetovaná kůží

hnízdí v lidském jazyku .

Autor Akrij8, 28.03.2013
Přečteno 402x
Tipy 5
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai, Miriska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsem už dnes unaven, musel jsem to číst 3x, máš pěkné metafory a jsi sečtělý...to je znát, a taky máš v básních často hodnotné myšlenky.
RM.

28.03.2013 21:14:36 | Robin Marnolli

Děkuji Ti, Robine, jsem moc rád, že v mých básních něco nacházíš a je to pro mě i největší odměnou. Ju,ju, čte se trošku hůře... Děkuji za Tvou přízeň. Pěkný den.

28.03.2013 21:30:03 | Akrij8

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí