Život

Život

Anotace: ...

Život je boj, jenž marně vedem,
je to jizva, co bolí předem,
trn, co tlačí v patě,
jízda na koni bez opratě.
Strach, co ruce poutá
kniha na slova skoupá.

Je jak pero bez náplně
matka bez dítěte v lůně,
jed, jež nemá slůně.
Je to had sedící na trůně,
je to spor, co nevyhrajem,
příběh plný jinotaje.

Dílo nepublikované,
či vyznání odvolané,
dítě utlačované,
a smrt pro milované.

Život je ten kdo, spřádá svoje sítě,
kdo stáčí naše cesty hbitě.
Nemilosrdný jako smrt pro mravence,
jak moucha utopená ve sklence.
Jak radost hranostaje v kleci
kterého, chtějí z kůže svléci.
Autor FANGirl, 18.05.2013
Přečteno 363x
Tipy 3
Poslední tipující: Kirsten, Venuše
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí