Démoni duše

Démoni duše

Anotace: Ze sbírky: "Andělské tváře" - Předělávka starší básně.

Sbírka: Andělské tváře

Démoni duše

 

 

Pozdní noc, už téměř ráno,

se zavřenýma očima do sebe hledím,

a kéž by se mi pouze zdálo

vše, co uvnitř vidím.

 

Své myšlenky, své touhy,

neřesti i zlozvyky,

přání a chtíče.

 

Démoni duše postrádajíc jmen,

každý večer ke mně přijdou,

bez pozvání, ti stejní beze změn.

 

Zevnitř mě ubíjejí,

srdce na kousíčky lámou,

a přitom se mi smějí.

 

Každé ráno potom ptám se sebe,

jsem to já, či někdo jiný?

Peklo nebo nebe?

A kam to ve dne vlastně zmizí?

 

To v  nitru mém se skrývají,

s železnými okovy v žaláři duše

na noční vycházky tiše čekají.

 

A každou noc táží se mě,

proč se jim bráním,

když je mi to příjemné,

když je pouštím sám.

 

A já pro ně nemám odpověď

..

 

 

Autor Miro Sparkus, 19.08.2013
Přečteno 508x
Tipy 2
Poslední tipující: zajíček
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Viem si to predstaviť v tejto podobe:

Démoni duše

Každou noc táží se mě,
proč se jim bráním,
když je pouštím sám.

A já pro ně nemám odpověď.

22.08.2013 08:03:46 | nebech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí