Cesta vlakom

Cesta vlakom

Anotace: keď si tak vlakom cestujem

Cesta vlakom

V prázdnom kupé v noci sám sedím,
pouličné osvetlenie v hmle jediné čo vidím
stanica čisla jedna, hosť prichádza do vozňa
vítam jeho prítomnosť úsmevom z očí.

 

Sediac oproti mne hľadí do neznáma,
je to však len ďaľšia myšlienka do prázdna
stanica čísla dva, nastupujú hneď dvaja
vítam ich prítomnosť úsmevom z očí.

 

Šepkajú si o zážitkoch z detstva,
keď hrátkami jediná starosť bola
stanica číslo tri, strácajú sa do tmy
vítam samotu úsmevom z očí.

 

Hlboký nádych-výdych pochopenia
päť prázdnych sedadiel ticho hľadí na mňa
stanica čísla štyri, ospalosť ma ňičí
vítam trochu spánku úsmevom z očí.

 

Zasnilo sa mi o jej vlhkých perách na moment
bola jarnou lunou v mojom objatí
stanica číslo päť, precitol som na tento svet

vítam východ slnka úsmevom z očí.

 

Chvíľu dumám prečo kaprom krídla nenarástli
a či len vtáky smú sa výhľadom kochať
stanica číslo šesť, idem si niečo zajesť
vítam pocit nasýtenia úsmevom z očí.

 

Známe končiare, snáď sa nezbláznim
veď sinka mi už pod jabĺčkom bledne
staniča číslo sedem, je mojou konečnou
vítam vôňu domova úsmevom z očí.

 

Autor skvrko, 22.12.2013
Přečteno 295x
Tipy 2
Poslední tipující: jitoush, Jana B.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí