Kyvadlo osudu

Kyvadlo osudu

Anotace: posud te sami

Kruté radosti života.
Není potěšení, jen robota.
Jak kyvadlo v hodinách se mlátí.
Člověk za ziskem se pachtí.
Nenalezne klid.

Prachy, prý má každý rád.
Je z nich tvořen náš svět, stát.
K čemu to lopocení jen.
Každý další den.
Noční můrou je.
Špatný sen.

Co s tím člověk má udělat.
Zapadnou do průměru.
A jak tupé stádo s ostatními se hnát.
Toť skutečný cíl života?
Jen prázdno a nicota.
Nač mít prachy a nebýt šťastný.
Nebyl by život bez peněz krásný.
Každý by dělal, co by chtěl.
Žádná prázdnota bez křídel.
Jak krásné by to bylo žití.
Letět výš.
Bez strachu že člověk se zřítí.

Prší,
kapky života zvolna unikají.
Černé myšlenky, duši udolají.
Jen prázdná schránka zbyla.
Mrtvá,
Již dlouho zevnitř hnila.
Na kontě prachů dost.
Bankéřům pro radost.
Autor Plato, 28.12.2013
Přečteno 353x
Tipy 1
Poslední tipující: fijalka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

obsahově souhlasím, formu bych řešila jinak - ale to by pak byla moje básnička, že jo :o)

28.12.2013 00:51:40 | hanele m.

dekuji, no prave

28.12.2013 00:56:16 | Plato

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí