Bílé stíny noci

Bílé stíny noci

Anotace: Snová realita, tichá a tenká jako nitka

Za okny tma bledne
noc povídá si s ránem
jen pár hodin a tiché město
přikryto bílým lánem

 

Ostré rysy střech a komínů
havrani k zemi se slétají
bílé stíny z vlažných snů
vkrádají se potají

 

Představy včerejší noci
mizí světlem ostrým
všude bílo a den a vločky
létají pocitem prostým

 

Však zdá se mi že cítím
jarní vůni vzduchem
která voní kvítím
a nebo tvým dechem

 

V mrazu horko srdce hřeje
květiny pod sněhem ryzí
led a vločky všechno taje
tím žárem zima mizí

Autor Hašiko, 13.01.2014
Přečteno 331x
Tipy 4
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger, Jana B., enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když se hraje smyčcem na nitě...

13.01.2014 13:40:10 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí