Živobytí

Živobytí

Anotace: (2014)

Zlo se vkrádá do mých snů,
jak se před ním uzavřít?
Probouzím se do zlých dnů.
Nelze si to odepřít.

Žmoulám v dlani poslední stravenku,
povětšinou musím i srát venku.
Situace s papírem je tristní,
lopuchový listí všecko jistí.
Prasátko mi rozbil někdo jiný,
zeptat se mě byl asi moc líný.
Každou kačku musím dvakrát otáčet,
co je štěstí? Najít prázdný lahváče.

Kterak ranní ptáče, kterak nejdál doskáče.(?)

Potravu si budu asi lovit,
na barevné kovy kamsi chodit.
Snad se najde, kdo mě na pivo pozve,
zřejmě se mi ale nikdo neozve.
Na dobročinnost moc prostoru není
a ani prací nevydělám jmění
Zdravotní a sociální
pojištění je nehumánní.

A až se mi někde něco stane,
pomoci se mi tak nedostane.
Deset miliónů korun živý hmoty,
dnes se hraje na ceny, ne na hodnoty.

Zlo se vkrádá do mých snů,
jak se před ním uzavřít?
Probouzím se do zlých dnů.
Nelze si to odepřít.
Autor el sereno, 12.06.2014
Přečteno 291x
Tipy 3
Poslední tipující: carodejka, Gabriela Green
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro většinu realita... Mě se dílo líbí :-)

12.06.2014 20:58:28 | Gabriela Green

Děkuju :-) Realita to je nejspíš kvůli těm ostatním..

13.06.2014 15:01:52 | el sereno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí