Pijácká

Pijácká

Anotace: Věřili byste, že jsem zapřisáhlý abstinent? :D

Roztržití komáři

opravdu lákavě

snáší skřeky

všech laděných pián.

Notorovým uším zní

stejně líp než zpěvy páteční.

 

Však pian víc než zbloudilec

zná bezednost

kalných hodin a hrubých vteřin

kdy i lámavost

slov a vlasů

vytrácí se

v kouřových signálech.

 

Tak vemte život za pačesy

a přihněte si

z matných sklenic

života i bídy

či co vám na dně zbylo...

Stejně bez vola je hnůj

i patník dobrý za polštář.

 

Když selže všechno ostatní

rádi zas vrátíme se do krajin

kde vládne král Malvazín

a tetka Smrt

mu přidržuje vlasy

když dáví nad zemí sedmihradskou.

 

Jen kdyby té špíny nebylo

a hrůzy co nás v kloubech drape

pak možná lehčí bysme byli

než v ramenech se napřímí

a k slunci zvedne chřípí

ta utopená Znovu!

 

Hospodo, tak kde ji máš?!

Autor Ori Eremos, 27.08.2014
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: Jort, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí