Ples zimních stínů

Ples zimních stínů

Anotace: ....

Kytice z utržených chvil uvadá

a není ruky která by vodu podala

z očí solných slz promnutých za nocí bezhvězdných

kdy stydlivý měsíc dusí výkřiky své

aby nepřehlušil rockenroll v kterém tančí

srny a laně na mýtinách spasených.

 

A nikdo ti to nepoví smutku můj

vždyť  zítra čas nastane

o plesu černých pudlů.

 

 Za každým bude ukrytý

jeden Mefisto

co vyjde z jader pudlích

a uchvátí svojí Markétu

aby Faust zůstal sám.

 

Tak rozdejme kůži od duše

ďáblovi

a těm kteří nazí jsou.

Autor Jan Urban, 19.02.2015
Přečteno 425x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, J.Karasová, janewe, Nikita44, Jort, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tedy..to je tanec..
zase smutná, ale moc pěkně napsané.
Faust a Markéta..ples.
Ten měsíc v roskenroll v kterém tančí.
Ráda jsem četla. *ST

19.06.2020 20:57:58 | jenommarie

hm...

29.03.2015 20:15:36 | janewe

i za to dík

11.08.2017 22:35:36 | Jan Urban

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí