Pan hrdina

Pan hrdina

Anotace: Jsem zde jen chvíli, Ale nevšimnout si by byla chyba, Odpusťte mou píli, Co toto...

Jsem zde jen chvíli,
Ale nevšimnout si by byla chyba,
Odpusťte mou píli,
Co toto vytvořila.
Smutek vyzývá znát,
Jak neradi tento svět.
Jdu-li sám musím se bát.
Jdu-li večer musím se chvět.
Je mou chybou se stranit?
Mám být pro svět beránkem v rohu,
Na něhož vlk vlčí.
Bránit se právem budu!!
Ať tesáky své zpět strčí.

Všichni chceme být Davidem,
Kdo bude Goliáše hrát?
Stařec, jenž byl vybrán davem!
Jen proto, že silnějších se musí bát!
Všichni chceme být Davidem,
A hrdostí kyneme.
Všichni chtějí být Davidem,
Protože, jen vítězství berme!

O tom, jak válka je špatná,
Né jedna kniha mluví.
O obětech povídati se nemá!
Pouze hrdina za zmínku stojí.
Hrdina, jenž obětuje své muže,
Jen pro záchranu svojí.
Přesto, nepřítele přemůže,
Tak to nikde stojí.
Hrdina nechová se jako kat!
Pravý hrdina ví, jak válce dáti mat!

Přesto hrdinu s kápí katovou tu je více.
Než těch, co zachránili životů přes tisíce.
Jsou hrdinové, kteří vděčí za hodnost válce.
Vděční buďme těm,
Kteří života svého chtěli se pro ostatní vzdát se.
Takové hrdinu vždy bude míti v lásce.

Necháváme si slepým malířem život malovat.
Protože zná pravdu! Tak se znám taky vymlouvat,
Provádím-li morálky stavbu.
Autor Luxkas, 13.08.2015
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí