Malej vůz (Kochab)

Malej vůz (Kochab)

Anotace: taková jedna o životě vůbec. (2015) ..

Život je jak malej vůz,
stěží si ho všimnete.
Veze radostí a hrůz
kolik jenom snesete.

Svítí ve dne v noci stejně
s ostatními hvězdami.
Svítit musí samozřejmě
v nás a taky nad námi!

Převrhnout ten malej vůz
je jak prohrát výdělek.
Stojí možná za pokus,
ne však za ten výsledek.

Veze celou tíhu bytí
a emocí všech, i lidí.
Kteří ale to, jak svítí
pro oči své neuvidí.

Život je jak malej vůz,
stěží si ho všimnete.
Jako poupě v rukách múz
zavoní a odkvete.

Možná múzy rozesměje,
možná hvězdy roztančí.
Co však život skutečně je,
na to vesmír nestačí.
Autor el sereno, 17.11.2015
Přečteno 506x
Tipy 3
Poslední tipující: Pelican
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podmanivé bilancování na hranici mezi lehkostí a filozofií.

17.11.2015 22:35:49 | Pelican

Díky, už jsem kvůli tomu přetrhl dvě struny na kytaře. :-)

22.11.2015 23:02:37 | el sereno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí