=Až bude bílo

=Až bude bílo

Anotace: no,snad někdy bude...

°°°°°°°°°°°°°°°° 
Někdo spadne 

°°°°°°°°°°°°°°°° 
Někdo spadne ve sněhu 
nechá tam svou podobu, 
velké,malé pozadí 
ve sněhu to nevadí. 
Samotná tam nezůstane 
každou chvíli někdo spadne, 
otřepe se a jde dál. 
Co kdyby se někdo smál? 

Chechtají se sněhuláci 
ti co stojí na stanici. 
Snad na tramvaj nečekají? 
Čekají tam,nedočkají. 
Je sněhová kalamita 
a nikdo nic nenamítá. 
Silničáři zaspali? 
Né,už jednou sypali. 

Nezaspali tramvajáci? 
Ptají se ti cestující 
co na každé stanici 
jsou jak ti sněhuláci. 
Pak ti naši sněhuláci 
už nestojí na stanici, 
ze sněhu se otřepali 
a na tramvaj nečekali. 

Teď ve sněhu se prodírají 
při pádu se usmívají. 
Dámy,páni zasněžení 
proč se asi čerti žení?

Asi jen pro potěšení
budou také zasněžení...

********


Autor Květka Š., 02.12.2015
Přečteno 292x
Tipy 7
Poslední tipující: střelkyně1, Frr, carodejka, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sněhová krása :-)úplně ji vidím...

02.12.2015 19:58:17 | střelkyně1

Moc pěkná zimní básnička, doufám Květuško že se dočkáme alespoň na Vánoce trochu toho sněhu.

02.12.2015 18:23:57 | carodejka

To by mělo být ve slabikáři. ST

02.12.2015 16:54:33 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí