Topím se v bahně

Topím se v bahně

Topím se v bahně myšlenek
ctnostných jak hovno pinče
tvářím se šťastně navenek
čekajíc smrt jak podsvinče.

Člověk sám sobě nalhává,
že přijde šťastný konec,
že mu snad štěstěna zamává
a do srdce nevrazí bodec.

Všechno je marnost prožitků
s knihami zázračných rad,
v tichosti chladivých příbytků
s radami postarších bab.

Nechtěl jsem plouti životem
po tiché klidné hladině
bojovat s přízní i osudem
a neskončit při tom na dně.

Všechno se nějak změnilo
život, láska i nenávist
co se mi vždycky líbilo,
tak z toho nemám zhola nic.

Jdu sám toulavou cestou
bez ničeho, jen s ideály
trousím je děravou vestou
aby si s vámi hráli.
Autor Ďábel sám, 08.12.2015
Přečteno 263x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Do Ga
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí