Ticho

Ticho

Anotace: My nejsme my.

Kolikrát jsi plakala,

V propasti noci a osamělé tmě,

Ve vzduchotěsné bublině kdy

Tě neslyšel nikdo a nakonec

Zbylo jen ticho.

 

Kolik takových nocí už bylo

A vlastně ještě bude, protože

Čas už dávno není náš,

A my už dávno nejsme my,

Potichu šeptáš.

 

Když jsi přestala dýchat

Pro sebe a pro nás,

a ty sliby vyšuměly do nikam,

a neměly se nikdy vrátit,

Mlčky vydechneš.

 

Kolikrát ses rozpouštěla,

V bezpečí temných peřin,

Které byly spíše hrozbou

Než útěchou

A tiše tě pohltily.

 

Chvíle plynou,

Už přece noci jsou kratší

Stále tě pohlcují?

 

Tíživé,

Dlouhé,

Neproniknutelné,

Ticho.

Ticho!

 

...zařveš?

Autor Tatranka Kofeinová, 28.01.2016
Přečteno 459x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, AndreaM, bogen, Nikita44, Jort, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí. Dobrý nápad, pěkné zpracování.

29.01.2016 00:31:27 | Dis-Con-Nect-Ted

...a ticho kolem křičí...rozumím ;-)

28.01.2016 15:18:06 | bogen

spíš ne, nejspíš to nepomůže...:-)

28.01.2016 06:25:45 | xlps

ticho umí řvát...

28.01.2016 01:50:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí