Svetu pod nosom

Svetu pod nosom

Anotace: ...

Svetu pod nosom
a predsa nahý
ako drevená nádej
po jeseni

ako stromy
ktorým sa medzi stehná
zarezávajú už len veveričky
a ďatle
s presným zobákokladom
do vráskavej kože


svetu pod nosom
ako amoniak
rozleptávajúci životné cesty
zasypané krokožrútmi
bez poskytovania
nádejí



svetu pod nosom
ako straty bez nálezov

ako nepotrebné klince
zasypané hoblinami sekúnd
po ukončení stavebných prác
času

už sa nepribijem o stenu
ako obraz z dovolenky
kde sa dá ísť
len raz v živote


svetu pod nosom
ako ortuť v mlieku
pri čakaní na korunovácie
za dedičov
a starec stále neumiera

svetu pod nosom
ako fúzy od peny
na ktoré sa nevrhne jazyk
ani chrbát dlane

svetu pod nosom
so stĺpcami dažďa
čo ako špagety visia
z pažravých úst mrakov
so slnkom v žalúdku

svetu pod nosom
ako zmlátená kurva
s vŕzgajúcim úsmevom
v rozkroku
zívajúcom ohorkami
nádejí

svetu pod nosom
ako kopance do hláv
ujačaným zásterám
na fotkách
v detských peňaženkách

zase nedostanú najesť

svetu pod nosom
ako nos
pod ktorým predmety strácajú
význam použiteľnosti

svetu pod nosom
ako ďalšia smrť
v štatistikách miestnych novín

svetu pod zadkom
Autor Nervaque, 23.03.2016
Přečteno 363x
Tipy 3
Poslední tipující: hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zobákoklad je úžasný slovo :o)

23.03.2016 23:38:06 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí