Bláhové výkřiky mládí

Bláhové výkřiky mládí

Anotace: Když se dívám na své vrstevníky kolem, je mi smutno...

Sbírka: Očima mládí bez cenzury

V roztřesených rukou dnešní generace
zaniklé v záplavě archaismů.
Skrývá se i nyní logický význam,
říkám to bez legrace

Ty bláhové výkřiky mládí,
potřebné jako v jazyku kost.
Poslední muzeum lidskosti,
antropos.

Nyní v záplavě rozkoše
rozeznávají Parkinsna.
Pak zahodí věrnost do koše,
nikdo se v tom už nevyzná
ani já.

Zametou s hrdostí před domečkem,
však za tu si štěstí nekoupíš.
Raz dva tři raz dva tři
opakují se jak kroky Waltzu,
když opilí protancují se kolečkem,
vlastně válečkem
nebo vlastním koláčkem?

Raz dva tři dva dva tři, MucQ
Autor Klára Němcová, 29.06.2016
Přečteno 503x
Tipy 8
Poslední tipující: Rozmarýna, jondys, Fany, Frr, Zrzi, Jan Urban
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..ano - kroksum..kroktam...všude plno rozslintaných tlam..škoda že ne radši lam..díky písním přeraženým v kříži..poslouchám ticho a raduju se sám...:-D* ST*

30.06.2016 00:25:36 | Frr

Nádhera upřímně jsem se zasmála, děkuji

30.06.2016 01:11:16 | Klára Němcová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí