Superhrdina o nočnom živote

Superhrdina o nočnom živote

Anotace: ...

Bývam vo svete
remeselného života
bez dostatočnej 
kvalifikácie
ako samouk
s primalou hlavou
na pochopenie
 
aj noc je akosi
pritesná
 
ušitá z jedného kusu
deravej čiernej látky
z ktorej vylieza mesiac
ako tučné
neopálené brucho
z pod trička
 
visí nad kolenami
vyholenými na hlavách
bitkárov
a vyhadzovačov
postávajúcich pred hladnými
podnikmi
a nemá vlastný názor
ani v mojej básni
 
v tej zmesi svetiel
z trpezlivých pouličných
lámp
a preťažených displejov
sa lesknú už len
ksichty černochov
nadávkované sáčky
ochotné nože
a pľuvance 
na popraskaných chodníkoch
a perách kuriev
 
z bočných uličiek
sa ozýva kvílenie
zneužitých Ukrajiniek
lacných Rumuniek
opitých Rusiek
sebavedomých Arabov
unavených Vietnamcov
okradnutých turistov
posratých bezdomovcov
a chrápanie zapredaných
policajtov
s priateľským pozdravom
len pre dílerov
a prašivých feťákov
 
všetko je tak
ako má byť
až kým sa dobro
nezačne snažiť
o orchester
pre zvukotesné hlavy
 
márne
 
umrie skôr
ako prvá prestrelená hlava
na chladnej dlažbe
 
 
aj tých hviezd
mi je ľúto
až ich mám chuť
vytlačiť z oblohy
ako akné 
z tváre pubertálnej
modelky
bez agentúry
 
ale vydržím do rána
aj keď cítim
že do toho šalátu
patrím
 
no ulica je laboratórium
jedného
a míňa sa mi
munícia
 
v kostýme
z treniek
a prepotenej periny
ostávam hrdinsky doma
a zachraňujem životy tým
že ma nestretnú
s náladou uctiť si 
násilie
Autor Nervaque, 10.08.2016
Přečteno 336x
Tipy 5
Poslední tipující: Philogyny1, hanele m.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdysi jsi řekl že už meleš z posledního nebo tak nějak ;) hm takto mlýt bych chtěla teda taky ..pořád mě baví číst tyhle syrové flákoty života

11.08.2016 15:26:09 | xoxoxo

Já to naopak pojala vážně ... a někdy bych tě asi nechtěla potkat:)

10.08.2016 20:45:16 | Ragnell

A někdy ano?

12.08.2016 00:28:20 | Nervaque

Ta poslední strofa mne rozesmála, děkuji. :)

10.08.2016 20:40:17 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí